Projects

Charles Perkins Centre

Project Details

Budget
$385 Million
Project Size
46,700 m2
Time Frame
24 Months

Categories

Share this project

Description

The Charles Perkins Centre is a research and education building at the University of Sydney. It contains six storeys, a 360 seat auditorium and includes an atrium reminiscent of the Guggenheim Museum. It is home to over 900 researchers in both wet and dry research laboratory facilities.

Challenge

Ensure building and life safety principles are achieved while not stifling the design teams creative flexibility and innovative processes required to provide a world class building worthy of Charles Perkins name.

Solution

MBC team members were integral to the success of this project. Through open-minded approaches it was demonstrated that a world class building with creative design at its core could be provided while maintaining life safety of all occupants.    

Like reading about our projects?

Contact us to discuss your proposed development and find out how we can deliver outstanding results for your development.

Contact Us